Utvalda kombinationer

Favoritkombinationer

Utmana med en ny kombination varje gång du äter kex och ost. Basen är kex som kombineras med ostar och toppingar i oändlighet. En mild ost kan smaksättas med frukt och bär. Och blåmögelosten kan balanseras med en söt marmelad. Kex och ost kan överraska med nya upplevelser så länge du vill och bli en smakrik passion.

SurdegskexSurdegskex Den lätt syrliga och salta smaken från både surdegskexet och getosten passar bra tillsammans med blåbär och lite honung

Salinas med färskostSalinas med en frisk naturell färskost toppad med en jordgubbe och balsamicokräm.


Havssaltat kex med färskostHavssaltat kex med naturell färskost som blandas upp med färska örter och honung. Använd säsongens bästa örter, t.ex. basilika. Smaksätt med honung, ca en matsked per 100 g färskost.


Havssaltat kex med sharonfruktHavssaltat kex med brie och sharonfrukt är saftigt och ljuvligt gott. Ett mjukt rött vin blir det lilla extra.


DinkelkexLätta Dinkelkex med en vitmögelost får en härlig fräschör med nyskurna söta päronklyftor. Nötter i alla smaker som topping ger spännande extra smak. Hela eller grovhackade.


Rågkex med blåmögelostSältan och den starka smaken i en blåmögelost får en söt motvikt av fikonmarmeladen, med Fina Rågkex som en värdig bärare. Ett glas portvin är helt rätt i sammanhanget.


Rågkex med getost och honungDen sträva getosten får en extra dimension med flytande honung och pinjenötter. Ett grovt kex som Fina Rågkex matchar smakerna.


Dinkelkex med kittostLätta Dinkelkex kompletterar diskret den tvättade kittosten, toppad med kumminfrön.


Salinas med pistagenötterPistagenötter är väldigt ”kryddiga”. De står sig fint på en Salinas med tvättad kittost. Ett öl med sötma, till exempel Porter, passar bra.


Lätta Dinkelkex med en krämig blåmögelost och sötstarka senapsmarinerade päron.


Havssaltade kex med en fin och frisk färskost smaksatt med pepparrot.


Havssaltade kex med en krämig vitmögelost och physalis.
Fina Rågkex med getostkräm och färska örter. Blanda getost med en klick crème fraiche eller grädde så blir osten lite mjukare. Blanda i t ex citronmeliss eller basilika. Önskar du lite sötma, ringla över lite honung.


Salinas med vitmögelost och jordgubbe.